Продукти
Оригинални магнитни гривни, колиета и обеци. Промоции до 26-ти юни.
Оригинални магнитни наколенки.
Оригинален магнитен колан.
Шампионът! Професионална ПЕТСЛОЙНА медицинска маска за лице FFP2/N95/KN95.
Комплект оригинални постелка и възглавница за акупресура.
Амулети за здраве, енергия и защита.
Отслабване без диета с магнитна вода.
Оригинални магнитни постелки.
Ароматерапия. Здравословни ортопедични възглавници.
Билколечение. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
Арттерапия. Мандали.
Консултации по магнитотерапия.
Независими мнения и коментари в различни форуми и сайтове.
Важна информация.
     Сертификати, становища, патенти.
     Кои заболявания се повлияват с магнитотерапия.
     Гарантирани най-ниски цени!
     Как да смъкнем високото кръвно без лекарства! Един отговор, който никой не ти казва.
     Новините за вашето здраве.
Валидност на промоциите до 26-ти юни.

Потребителска кошница
Продължи

Важна информация.

Кои заболявания се повлияват с магнитотерапия.

A алергии Алцхаймер ангина артрит артроза астигматизъм астма атеросклероза

Б базедова болест бактериални заболявания безсъние белодробни заболявания болестта на Крон бронхопневмония бъбреци

В варикозна язва вирусни заболявания възпаление на ириса възпаление на клепачите

Г главен мозък гонартроза

Д депресия диабет дискова херния дископатия

Е ендометриоза ечемик

Ж жлъчка жлъчен мехур

З задух затлъстяване

И изкълчване импотентност инфаркт инсулт ишиас

К камъни в бъбреците камъни в жлъчния мехур катаракта киста киста на бъбрека коксартроза конюнктивит кости кривогледство кървяща язва

Л ларингит лумбаго

М мигрена миокардиосклеротична атеросклероза мозъчна недостатъчност

Н навяхване надбъбречни жлези напикаване невралгия невроза нервнодегенеративни заболявания нощно напикаване

О общо безпокойство остеопороза остеохондроза отит очни заболявания

П панкреас Паркинсон пневмония полови жлези подагра преждевременно остаряване простатит пясък и камъни в бъбреците пясък и камъни в жлъчния мехур

Р радикулит раздразнителност ревматизъм

С синузит ставни заболявания страхова невроза стрес счупване съдова система

Т тендовагинит тиреоидит на Хашимото тиреотоксикоза тромбофлебит

У уплаха

Ф фарингит флеботромбоза фрактура фригидност

Х Хашимото ХИБС (хронична исхемична болест на сърцето) хипертония хипофиза холестерол хрема хроничен синузит

Ц цистит

Ч черен дроб

Ш шизофрения шийна остеохондроза шипове

Щ щитовидна жлеза

Ю ювенилен диабет

Я язва язва на стомаха язва на дванадесетопръстника язва гастрит язва на дебелото черво язва на пилора

При кои алергии не бива да се използва магнитната терапия? Магнитната постелка Меркатор може да се използва при всички видове алергии - при повечето с добър резултат. Използването на магнитотерапията не бива да изключва търсенето на алергени в съответни алергологични кабинети и използването на медикаменти, особено при остри алергични пристъпи.

Как магнитната постелка Меркатор ще подобри здравословното състояние при хора страдащи от Паркинсон? Паркинсоновата болест се дължи на заболяване на специални центрове на главния мозък. Магнитната постелка не може да излекува основното заболяване, но подобрява чрез нервната система главните симптоми - нарушаване координацията на движенията на крайниците и главата, нарушаване функцията на тазовите резервоари и др, от които най-много страдат болните. По-благоприятно е комбинирането на магнитотерапия със специфичните медикаменти за тази болест.

Как магнитната постелка Меркатор ще въздейства при подагра? Подаграта се дължи на натрупването на излишък от пикочна киселина в тъканите на различни части от тялото - най-често пръстите на краката. По пътя на регулиране функцията на невромедиаторите, магнитотерапията може да намали или ликвидира болките по време на пристъпите, но трябва да се спазва задължителната за това заболяване диета и със съответните медикаменти да се намалява количеството на пикочна киселина в организма.

Как влияе магнитната терапия при нощно напикаване на деца? Желателно е да се използва не преди 2-3 годишна възраст на децата. Магнитотерапията с постелка Меркатор води до разреждане на напикаванията и в много случаи до пълно излекуване. Това става по пътя на нервната система, по-добре от най-често използвания медикамент - психофорина. Независимо от това, е желателно да се спазват и другите допълнителни мерки - пиенето на извънредно малко или никакви течности вечер и пълното събуждане на детето през нощта преди времето на напикаване.

При наследствен диабет магнитната постелка ще окаже ли добър ефект? При наследствен и ювенилен диабет магнитотерапията почти не може да подобри основното заболяване, но може да намали рисковете от усложнения - зрителни, бъбречни, диабетни гангрени и др. При всякакъв вид диабет трябва успоредно с магнитолечението да се спазва диета, вземане на лекарства, особено на инсулин, ако диабетът е инсулинозависим и редовно да се ходи на контролни прегледи и да се изследва кръвната захар.

Как влияе магнитната постелка върху панкреаса? Влияе ли върху консумацията на инсулин от черния дроб и останалите органи? Подобрява кръвоснабдяването и нервно-ендокринната регулация на панкреаса. Инсулинът, ако се отделя в нормално количество от Лангерхансовите островчета на панкреаса, превръща излишъка от кръвна захар в гликоген, който се натрупва като запас в черния дроб и други тъкани. Самият инсулин не се "консумира" от черния дроб. За останалата част на отговора виж отговора на предния въпрос.

При киста на бъбрека може ли магнитната постелка да повлияе благоприятно? Магнитотерапията не може да повлияе развита вече киста на бъбрека. Единичните кисти на бъбрека обикновено не изискват специално лечение. Във всички случаи на бъбречни кисти е необходима редовна консултация с уролог.

При астигматизъм (т.нар. мързеливо око) ще настъпи ли благоприятен ефект след ползването на магнитната постелка? Магнитното поле не повлиява лечебно астигматизма, но чрез подобряване на кръвоснабдяването и нервната регулация може да задържи неблагоприятното развитие.

начало

Помага ли магнитотерапията при пясък и камъни в бъбреците? Повлиява благоприятно при наличен пясък и камъни в бъбреците. ССМ магнитното поле предпазва от образуване на нови камъни или по-голямо количество пясък чрез регулиране (по пътя на вегетативната нервна система) на функцията на бъбречната тъкан и намаляване на утаяването на солите в бъбречните чашки, легенче и пикочния мехур. Най-добър ефект се получава чрез комбинираното лечение с постелката и намагнитена вода. По подобен начин се повлиява жлъчката и се атакуват пясък и камъни в жлъчния мехур.

Какво е влиянието на магнитната постелка върху холестерола? Намалява образуването на холестерол и предпазва от натрупването му под формата на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на артериите. Необходимо е обаче по-продължително ползване на магнитната постелка, а не на магнитен колан.

Въздейства ли магнитната постелка Меркатор благоприятно при тромбофлебит и флеботромбоза? Да, чрез: отслабване на възпалителния процес, регулиране посредством нервната система на свиването и разпускането на съдовата стена, хемодилуция (разреждане на кръвта) и намаляване на съсирваемостта.

Помага ли магнитната постелка при базедовата болест? Чрез тиреотропния хормон, отделян от хипофизната жлеза, магнитното поле регулира функцията на щитовидната жлеза, на чието разстройство се дължи Базедовата болест. Магнитното поле, по пътя на вегетативната и периферна нервна система отслабва и някои от по-тежките симптоми на Базедовата болест - усиленият метаболизъм (обмяната на веществата), треперенето на ръцете, нервното безпокойство и др.

начало

Как влияе магнитната терапия върху хипофизата? Хипофизната жлеза, намираща се под главния мозък в турското седло на черепната основа е главната жлеза с вътрешна секреция, регулираща чрез специални хормони (тиреотропен, адренокортикотропен, гонадотропен) функцията на щитовидната жлеза, надбъбречните, половите и други по-маловажни жлези с вътрешна секреция. Магнитното поле на постелката Меркатор повлиява и регулира функцията на хипофизата директно, а също и чрез някои части на главния мозък.

Влияе ли магнитната постелка съдовата система? Постелката повлиява и регулира функцията на съдовата система (директно или чрез вегетативната нервна система) като: регулира функцията на сърдечната помпа, регулира кръвонапълването на съдовата система, регулира свиването и разпускането на съдовата стена, повлиява хемодилуцията (разреждането) и съсирваемостта на кръвта, отмива холестероловите плаки. Като следствие се повлияват редица сърдечно-съдови заболявания - миокардиосклеротична атеросклероза, ХИБС (хронична исхемична болест на сърцето), хипертония и др.

Как магнитната постелка повлиява ставите и костите? Магнитното поле чрез нервната система стимулира продуцирането на синовиална течност, която "смазва" хрущялните повърхности на съчленяващите се в ставите кости и намалява триенето им. Освен това, отново чрез нервната и ендокринна система се подобрява функцията на жлезите, отделящи синовиална течност, насочено към подобряване на нейния вискозитет. Може да се даде "механичен" пример с вискозитета на различните видиве масла и грес за намаляване триенето в различните части на един автомобил. По този начин се повлияват артрити, артрози, коксартрози, гонартрози, ревматизъм, шипове, тендовагинит, радикулит, дископатия и др. ставни заболявания.

Магнитното поле на постелката подобрява костната плътност, ускорява регенерирането на счупените кости и стопира нервно-възпалителните процеси. Така се атакуват заболявания като коксартроза, ишиас, лумбаго, дискова херния и др. Сериозно намаляват възстановителните процеси при травми на опорно-двигателния апарат - навяхвания, изкълчвания, фрактури (счупвания).

начало

Справя ли се магнитната постелка с безсънието? Чрез директното действие върху централната нервна система магнитното поле повлиява безсънието, неспокойния сън, честите събуждания нощем. До третия месец при редовно използване на постелката 70% от нащите клиенти се връщат към нормалния физиологичен сън. Останалите 20-25% подобряват съня си до шестия месец. Все пак, за да има пълен и траен ефект върху организма, постелката трябва да се използва минимум 8-12 месеца.

Какво е действието при инсулти и инфаркти? Магнитната постелка Меркатор посредством железните депа и насищането на кръвта с кислород облекчава дейността на сърдечната помпа. Отмиването на холестероловите плаки подобрява трофиката на кръвоносната система. Поради това постелката има много силен профилактичен ефект за намаляване риска от инсулти и инфаркти. Препоръчва се използването на постелката след третия месец от получения инсулт или инфаркт за по-бързо (от 3 до 10 пъти) възстановяване на организма.

Лекува ли се болестта на Алцхаймер? Въздействието на ССМ магнитното поле на постелката стимулира активността и растежа на нервните клетки в отделите на мозъка.
Магнитната стимулация на мозъка нерядко се използва в медицината. С нейна помощ нееднократно са опитвали да лекуват шизофрения и депресия, използва се и при рехабилитация на пациенти, прекарали инсулт. Счита се, че магнитното поле оказва благотворно въздействие на активността на кората на главния мозък, макар и механизмът на този ефект да не е изучен докрай.
Сътрудниците на Ню Йоркския университет изследвали тъканите на главния мозък на мишки, на които в продължение на 5 дни била провеждана транскраниална магнитна стимулация на мозъка. Учените изяснили, че процедурите са довели до активация на глутаматните рецептори на нервните клетки, а също и до ускорено деление на стволовите нервни клетки в хипоталамуса. Според последните изследвания тези клетки играят важна роля в работата на центровете на паметта и обучението както при животните, така и при човека.
По думите на водещия автор на изследването Фортунато Баталия (Fortunato Battaglia), последното наблюдение е най-интересното. Според учения, аналогична терапия може да се окаже ефективна при лечение на пациенти с невродегенеративни заболявания, преди всичко, с болестта на Алцхаймер, които са съпроводени с масово погиване на неврони в хипокампуса и други отдели на мозъка. В близко време изследователите ще проведат нова серия експерименти, с които да потвърдят тази хипотеза.

начало

Какво е въздействието на магнитната постелка при фригидност и импотентност? При всички случаи трябва да се изясни причината. Тя може да се дължи на анатомични увреждания, на психични смущения или на телесни заболявания. Такива проблеми обикновено се повлияват добре от иглолечение, придружено с прилагане на хомеопатия. Благодарение на своя синергичен ефект магнитотерапията представлява отлично средство за лечение както на фригидност, така и на импотентност.

Повлияват ли се очни заболявания и кои точно? Магнитотерапията ССМ технология се прилага с успех при възпаление на клепачите, конюнктивит, ечемик, възпаление на ириса, катаракта, кривогледство. В по-голямата част от случаите е необходима консултация с офталмолог.

Помага ли магнитната постелка Меркатор в борбата с преждевременното остаряване? Традиционната медицина предлага различни средства за борба с остаряването - прокаинотерапия, мезотерапия и много други. Магнитолечението с постелка Меркатор също дава отлични резултати. То има противодепресивно действие, повишава самочувствието, разширява капилярните съдове на долните крайници. Магнитотерапията дава възможност на организма да възстанови жизнеспособността си. Това се потвърждава от някои констатирани белези: ноктите стават по-твърди, зрението се подобрява, косата заздравява, половата активност се възстановява, повлиява се благоприятно старческата мозъчна недостатъчност.

Какво е влиянието на постелката при хипертония? Магнитното поле ССМ конфигурация действа директно върху хемоглобина на кръвта и посредством хипофизната жлеза - върху железните депа в организма. Подобрява се кръвообращението и кръвооросяването до всяка клетка в организма, облекчава се сърдечната дейност. ССМ магнитното поле постепенно разрушава, а кръвта отмива холестероловите плаки по стените на съдовете. Подобрява се еластичността на съдовата система. При правилно съчетание магнитолечение - медикаменти кръвното налягане се нормализира. Използвайки магнитната постелка много наши клиенти намаляват или спират за дълъг период (няколко месеца) лекарствата. Магнитната гривна Меркатор също има регулиращ кръвното налягане ефект.

начало

Простатит лекува ли се? При остър простатит, срещащ се по-често сред младите, болният се оплаква от болки в областта на правото черво, в основата на члена и седалищната област, има чести и болезнени позиви за уриниране, понякога с пресичане на струята и явяване на слабо белезникаво течение от канала, тежест и болки в перинеума, дискомфорт, неопределено смъдене и сърбеж. При нагнояване температурата на болния се повишава, болките се увеличават. Острият простатит може да премине в хроничен, който засяга повече възрастните мъже. Той причинява полова слабост, разстройство в уринирането, болки в половата област и кръста.

Благодарение на силното антисептично действие и влияние върху нервната и ендокринната система, ССМ магнитното поле на постелката ефикасно се справя с простатита. Задължително за това заболяване е пиенето на намагнитена вода за цялостно очистване на организма. За 3-4 месеца при редовно използване на магнитната постелка Меркатор и изпиване минимум литър намагнитена вода на ден, около 90% от нашите клиенти се връщат към нормалния отделителен и полов режим.

Може ли постелката да се прилага при шийна остеохондроза? Симптомите на шийната остеохондроза възникват в резултат на влошеното кръвоснабдяване на главния мозък. Затова се забелязват, освен болка в шийния отдел на гръбнака, също и главоболие, световъртеж, болка в ръцете, изтръпване и изстиване на пръстите, дори болка в областта на сърцето.

Едно от основните действия на магнитната постелка Меркатор е подобряване на кръвообращението и кръвооросяването (включително и на главния мозък) посредством хемоглобина в кръвта и железните депа. Така се облекчава болката от шийната остеохондроза. Постелката чрез хипофизната жлеза регулира функцията на АБ клетките в капсулата на ставите и прешлените и подобрява състава на синовиалната течност (смазката) и костната плътност. По този начин се повлияват като цяло много костно-ставни заболявания и в частност остеохондроза.

Какво е влиянието при тиреотоксикоза и тиреоидит на Хашимото? ТИРЕОТОКСИКОЗА (thyrotoxicosis) е заболяване, което се характеризира с повишена функция на щитовидната жлеза- хипертиреоидизъм. Налице е и излишък на щитовидни хормони в периферията. Тиреоидит на Хашимото е разновидност (етап) на тиреотоксокозата, но по-скоро се наблюдава при хора с генетична предразположеност. Магнитната постелка Меркатор има доказано действие върху централната нервна система и хипофизната жлеза. Чрез тиреотропния хормон на хипофизата биомагнитното поле на постелката контролира функцията на щитовидната жлеза. По пътя на действие върху централната и периферна нервна система постелката отслабва някои от симптомите на тези заболявания - гуша, екзофталм (изпъкнали очни ябълки), сърцебиене, нарастване на щитовидната жлеза и др.

начало

Как въздейства магнитната постелка при ендометриоза и болестта на Крон? По отношение на ендометриозата и болестта на Крон се проявява антисептичното, антибактериално и укрепващо имунната система действие на магнитотерапевтичната постелка Меркатор. При по-продължително лечение с постелката могат да намалеят ендометриозните огнища и дори напълно да изчезнат, както и да се свият язвените изменения на храносмилателния канал.

Повлиява ли се нервната система от магнитната постелка Меркатор? Магнитното поле на постелката въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла - парасимпатикус и симпатикус. С успех може да се използва при много заболявания на нервна почва - общо безпокойство, уплаха, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, депресии, мигрени и др.

Какво е действието върху дихателната система? Променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези. Повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания, а също и хронични неспецифични възпалителни белодробни заболявания. Магнитната постелка Меркатор може с успех да се използва при хрема, хроничен синузит, остра ангина, ларингит, фарингит, отит, пневмония, астма (задух) и др.

Помага ли магнитотерапията в борбата със затлъстяването? При затлъстяване, за да се освободите от наднорменото тегло трябва да пиете по 2-3 литра намагнитена вода дневно. Приемането на магнитна вода може да се комбинира и с други методи за лечение и схеми за отслабване.

Лекува ли се цистит? Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. С магнитната постелка Меркатор лечението на това заболяване е успешно. За по-бърз ефект, особено при острия и хроничния цистит трябва да се пие затоплена намагнитена вода 2-3 пъти дневно по половин литър.

Какво е действието при вътрешни язви? Добре е да се пие 1-2 литра намагнитена вода дневно при вътрешни язви - стомашна язва, язва на дванадесетопръстника, язва гастрит, язва на дебелото черво, язва на пилора, варикозна язва. При варикозна язва се препоръчва носенето на магнитни стелки с гел. Не се препоръчва ползването на магнитна постелка при остри кървящи вътрешни язви, за да не се усили кръвотока следствие на подобреното кръвообращение. След затваряне и спиране на кръвотечението може да се използва постелката.

начало

    < няма продукти към тази категория >